Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Initiatief Raadskring Regio Rivierenland (online) | 19 november 2020

19 november @ 19:30 - 21:00

overleg

Als raden regionaal gaan afstemmen wat gebeurt er dan met de positie van het college? Hoe zit het nou met de vierde bestuurslaag? En wie is er verantwoordelijk voor de taken in de regio? Vragen die tijdens de derde online bijeenkomst van de initiatief Raadskring aan bod komen.

In debat

Op donderdag 19 november organiseert de Gelderland Academie in samenwerking met de initiatiefgroep Kracht van de Raden van 19.30 tot 21.00 uur een online bijeenkomst hierover. Het doel is een open debat met externe deskundigen over samenwerking tussen raden en de ontwikkelingen in deze regio. Heb je vragen? Dit is jouw kans.

Programma

De avond wordt geopend met een korte inhoudelijke introductie door drie hoogleraren (Klaartje Peters, Marcel Boogers en Douwe Jan Elzinga) afgesloten met een prikkelende stelling. Daarna gaan zij met elkaar en een afvaardiging van de raden in Rivierland in debat onder leiding van Bahreddine Belhaj (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Raadsleden).

Sprekers 19nov2020

Van links naar rechts: prof. dr. Klaartje Peters (bijzonder hoogleraar Lokaal en regionaal bestuur aan de Maastricht University), prof. dr. Marcel Boogers (bijzonder hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur aan de Universiteit Twente), prof. mr. dr. Douwe Jan Elzinga (hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Bahreddine Belhaj (voorzitter NVR/raadslid in Lelystad).

Geef jouw input!

Wat zijn vragen die leven in jouw raad over dit onderwerp? Dit is je kans! Drie experts geven vanuit hun eigen expertise antwoord op jouw vragen.
Stuur jouw vragen vóór 17 november naar freyavanos@vnggelderland.nl of op de avond zelf via Mentimeter.

Eén woordvoerder per raad

Vanwege de huidige situatie vindt het debat digitaal plaats. Helaas kunnen we hierdoor niet met alle 176 raadsleden van Rivierenland het debat voeren. Om toch het debat te kunnen voeren, is er voor gekozen om een woordvoerder per raad deel te laten nemen. Deze fungeert dan als woordvoerder of doorgeefluik van de vragen die leven in de betreffende raad, maar spreekt niet namens de raad. Op de avond zelf kan je zelf ook je mening laten horen. Ook kan je vooraf alvast jouw vragen insturen.

Ben jij er ook bij?

Deze bijeenkomst is voor raadsleden, collegeleden, gr-directeuren, gemeentesecretarissen en griffiers van de regio Rivierenland.

  Ja, ik meld me aan!

  Gegevens

  Datum:
  19 november
  Tijd:
  19:30 - 21:00
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Online omgeving

  Organisatoren

  Gelderland Academie
  Initiatiefgroep Kracht van de Raden