Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online workshop ‘Slim elektriciteitsnetwerk’ | 16 november 2020 | Rivierenland

16 november @ 19:00 - 21:00

slimelekticiteitsnetwerk

In samenwerking met RES FruitDelta Rivierenland en Liander organiseren wij op maandag 16 november 2020 van 19.00 tot 21.00 uur een online bijeenkomst over de energietransitie en systeemefficiëntie. Hoofdspreker is Lennart Lalieu, expert systeemefficiëntie bij het Nationaal Programma RES.

Voor wie?

De bijeenkomst is speciaal voor raadsleden, bestuursleden, collegeleden en beleidsmedewerkers uit de regio Rivierenland die meer willen weten over netcapaciteit en de vraagstukken die daarbij komen kijken. In deze workshop gaan we dieper in op één van de thema’s die te maken hebben met de energietransitie, namelijk netimpact.

Programma

We gaan in deze bijeenkomst dieper in op systeemefficiëntie. De bijeenkomst bestaat uit twee presentaties en een workshop waarin je systeemefficiëntie zelf kan ontdekken met een interactieve opdracht. Hiervoor is geen voorkennis nodig.
Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe leggen we een slim elektriciteitsnetwerk aan? Waarom vraag en aanbod te combineren? Wat voor technologieën zijn er? Hoe neem je netinfrastructuur mee in het RES-proces? Wat zijn de implicaties van de keuzes voor een gebied?

Het programma in hoofdlijnen:
18.45 uur – Digitale inloop en technische ondersteuning
19.00 uur – Welkom en inleiding
19.10 uur – Presentatie elektriciteit door Lennart Lalieu
19.30 uur – Presentatie netefficiëntie door Lennart Lalieu
19.50 uur – Serious game (opdracht in groepen)
20.20 uur – Terugkoppeling uit de groepen
20.35 uur – Reflectie en overige vragen
21.00 uur – Einde

Aanmelden

De bijeenkomst op 16 november is van 19.00 tot 21.00 uur online bij te wonen via Zoom. Genodigden hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Heb je vragen over deze bijeenkomst? Dan kun je contact opnemen via info@resrivierenland.nl.

Gegevens

Datum:
16 november
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online omgeving

Organisatoren

Gelderland Academie
RES FruitDelta Rivierenland